Restaurant

Restaurant

Bun venit la Restaurantul Castelului Bran!

Mai toți vizitatorii ajung la Castelul Bran cu o preacinstită foame, de la drumul lung prin țară.
Iar cei care ajung sătui, tot înfometați coboară, după ce iau la picior tot Parcul Regal ca să intre în Castel. Și de acolo, mai departe, zeci și zeci de trepte abrupte, pentru a urca la turnuri.

Restaurantul Castelului Bran deschis in Casa de ceai a Reginei Maria a fost construit din bârne de lemn, în forma literei L, între anii 1923 și 1929, și dispunea de toate utilitățile necesare unei locuințe. Construcția era special amenajată pentru recepții într-un cadru natural de vis, Regina folosind-o pentru ceaiul de la ora cinci. Arhitectul care s-a ocupat de lucrări este cehul Karel Líman, iar peisagistul care a gândit grădina și flora acesteia este germanul Friedrich Rebhuhn, cunoscut pentru modernizarea Parcului Cișmigiu din București și realizarea grădinilor regale de la Cotroceni și Peleș.

Deschis în fiecare zi!

Casa de ceai măsoară astăzi în jur de 180 de metri pătrați, având 2 saloane la parter și unul la etaj. Din 1934, clădirea a fost dotată cu apă curentă și electricitate. Deoarece bucătăria, in acea vreme, era situată în castel, a fost instalat un funicular, pe o distanță de aproximativ 200 de metri. Cabina, care nu depășea 1 metru cub, transporta alimentele și băuturile ce urmau a fi servite în cadrul recepțiilor.

Din respect pentru Regină și pentru tradiție, Casa de Ceai continua să aibă aceeași destinație, iar in 2016, aceasta a fost restaurată, transformată într-un restaurant cu preparate locale și ceaiuri alese și deschisă zilnic pentru vizitatorii Castelului Bran. Accesul la Restaurantul Castelului nu necesita achiziția biletului de vizitare.

Aruncă o privire!

Galeria restaurantului nostru

Restaurant Castel Bran

Restaurant Castel Bran

Restaurant Castel Bran

Restaurant Castel Bran

Restaurant Castel Bran

Restaurant Castel Bran

Restaurant Castel Bran

Restaurant Castel Bran

Restaurant Castel Bran

Restaurant Castel Bran

Restaurant Castel Bran

Restaurant Castel Bran

Rezervă o masă la restaurant!

Sunt zile când poți savura aici nu mai puțin de 48 de sortimentele de brânzeturi brănene!

Sunt zile când poți savura aici nu mai puțin de 48 de sortimentele de brânzeturi brănene! Iar preparatele rustice nu sunt neapărat specialitatea Casei de Ceai. De-a lungul anilor, au gătit aici pentru vizitatorii Castelului Bran mulți chefi titrați adevărați. Și mulți alții vor mai fi invitați. Oricine ar găti când se întâmplă să ajungi tu, așteaptă-te să fii surprins de o aventură culinară de pomină!

Lângă o ciorbă românească cu cimbru și leuștean, sau o supa de clătite cu nucșoară și tarhon, ai putea servi, de pildă, rață în sos de ciocolată sau o friptură de miel în sos de zmeură și mămăligă neagră cu cerneală de sepie. Ca să pui capac la toate cu un desert de neuitat, cu dulceață de lapte și pudră din petale de trandafiri. Ne poți crede pe cuvânt: e mult mai bun decât sună!

Our Journey

Check Our Menu

REZERVĂ O MASĂ LA RESTAURANT!

Garantantăm experiențe culinare rafinate.
Dar nu și locuri libere fără rezervare!

Indiferent că ajungi aici de foame sau de poftă, Castelul Bran garantează o experiență memorabilă!

Sunați la: +40-749 121 120

Email: restaurant@bran-castle.com